Om Märsta Hydraulik

Märsta Hydraulik AB ägs av Jan-Ellert Lindblom som startade verksamheten i April 1975, då som enskild firma under namnet Sigtuna Hydraulservice.

Till en början sysslade Jan endast med reparationer av Stanley hydrauliska verktyg samtidigt som han hade en heltidsanställning på flygbolaget SAS som chef för hydraulverkstan.

Jan hyrde en del av en lokal i Sigtuna. 1979 flyttade Jan med familj till Märsta vilket innebar att Sigtuna Hydraulservice flyttade med. Jan hade sin verkstad hemma i garaget.

1993 slutade Jan på SAS och startade upp ett aktiebolag som kom att heta Märsta Hydraulik & Pålkapning AB. Sonen Andreas anställdes för att kapa betongpålar på byggarbetsplatser vid grundförstärkning.

Företaget blev återförsäljare åt Stanley Svenska AB och Hydroscand. Stanley säljer hydrauliska verktyg och Hydroscand säljer hydraulslang m.m..

I samband med den kraftigt utökade verksamheten så hyrdes en lokal på Maskingatan i Märsta. 1998 blev en flytt till en större lokal aktuell, denna gång till Söderbyvägen 14, där företaget håller till än idag. Den nya lokalen innefattar även en tvätthall som kunder mot betalning får tvätta sina bilar i.

l:a juli 2001 blev företaget distributör för Stanley hydraulic tools i Sverige och företagsnamnet kortades ned till Märsta Hydraulik AB.

I augusti 2003 såldes pålkapningsdelen av verksamheten till Järna Hus & Grundbyggen AB, efter tio års slitsamt arbete. Pålkapningen är den del av verksamheten som har varit mest fysiskt ansträngande.

Andreas arbetsuppgifter är nu i huvudsak administration & verkstadsarbete inklusive slangservice.

F.o.m. 2006 välkomnar vi Per Törnqvist som arbetar som säljare för Stanley/ DOA hydrauliska verktyg, Per har nu pensionerats.

Sedan oktober 2008 är vi också distributör i Sverige för den Italienska tillverkaren DOA hydrauliska verktyg.

Företaget kommer i den närmsta framtiden främst att koncentrera sig på Stanley/ DOA hydrauliska verktyg och Hydroscand slangservice.

Märsta Hydraulik AB säljer Stanley/ DOA hydrauliska verktyg samt reservdelar och tillbehör till dessa. Reparationer utförs även av dessa verktyg i verkstaden på Söderbyvägen.

Stanley/ DOA är världsledande inom hydrauliska verktyg.

Märsta Hydraulik AB är återförsäljare åt Hydroscand vilket innebär att vi tillverkar hydraulslang i vår verkstad, oftast medan kunden väntar.

Från år 2010 utför vi även service/reparationer på Husqvarnas demoleringsrobotar.

Från 2020 hoppar Jannes dotter och Andreas syster Therese in och hjälper till vid behov.